TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep zet kopers aan het werk in Meppel

29 sep 2016

Donderdag 29 september jl. is de bouw van de 20 stadswoningen in het project Het Vledder in Meppel op feestelijke wijze gestart. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep liet die middag de kopers zelf de handen uit de mouwen steken. Zij mochten namelijk hun eigen eerste paaltje in de grond slaan. Dat gebeurde nadat wethouder R.P. Koning het goede voorbeeld had gegeven door letterlijk de eerste slag te slaan. Na de officiële handeling was er voor de toekomstige bewoners gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken.

Ontwikkeling Het Vledder

De 20 stadswoningen zijn onderdeel van de nieuwe wijk Het Vledder, aan de oostelijke rand van het centrum van Meppel. Deze wijk is een ontwikkeling  van Koopmans Bouwgroep uit Enschede. Het totale plan bestond uit koop- en huurwoningen en diverse voorzieningen. De ontwikkeling van Het Vledder is in 2006 gestart. In 2012 zijn de eerste  woningen gebouwd. Ten gevolge van de crisis lag het plan enkele jaren stil. Inmiddels trekt de markt weer aan en is de verwachting om in 2017 de helft van het plangebied in aanbouw te hebben. Voor de resterende delen van Het Vledder wordt gewerkt aan een nieuw plan. Hierover komt binnenkort meer duidelijkheid.

Energiezuinige woningen

De 20 stadswoningen komen op de plaats waar voorheen sporthal ‘Het Vledder’ stond. Koopmans Bouwgroep realiseert de woningen volgens haar eigen woonconcept. Er zijn diverse varianten in indeling en gevelvariaties. Het ontwerp is van architectenbureau FORM uit Wateringen. De woningen krijgen een jaren 30 uitstraling en zijn onderhoudsarm en energiezuinig. Naar verwachting kunnen de kopers medio maart 2017 hun nieuwe woning betrekken.

Over Koopmans Bouwgroep

Koopmans Bouwgroep ontwikkelt, bouwt en onderhoudt gebouwen waar mensen wonen, werken, leren en hun vrije tijd doorbrengen. Daarvoor worden altijd creatieve en innovatieve oplossingen gezocht en gecombineerd  met gedegen vakmanschap. De medewerkers van Koopmans werken dagelijks aan de realisatie van woningen, zorgcentra, scholen en kantoren met een duidelijke meerwaarde voor eigenaren en gebruikers. www.koopmans.nl

Over TBI

Koopmans Bouwgroep is onderdeel van TBI. TBI is een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. Het zijn allen ondernemingen die beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw en Infra met een gezamenlijke omzet in 2015 van € 1.557 miljoen. www.tbi.nl