Stadhuis Almelo opgeleverd

06 feb 2015

De nieuwbouw van het stadhuis in Almelo is vrijdag 6 februari 2015 opgeleverd. Dat gebeurde officieel met het tekenen van het Proces Verbaal van Oplevering door de wethouder Jan van Marle namens opdrachtgever gemeente Almelo en Harald van Keulen namens Bouwcombinatie Koopmans-J.P. van Eesteren.

Eyecatcher

Op 9 juli 2013 is het officiële startsein gegeven voor de bouw. Nu, ruim anderhalf jaar, later staat er in Almelo een prachtig nieuw stadhuis. De bouwcombinatie heeft een kwalitatief hoogstaand gebouw opgeleverd. De beide torens van 49 meter hoog, zijn een eyecatcher in het centrum van de stad. Onder het gebouw is een parkeergarage die plaats biedt aan 100 auto’s. Voor de ambtenaren zijn er 439 flexibele werkplekken in het gebouw aanwezig. De gemeente gaat de komende weken het gebouw helemaal inrichten, testen en proefdraaien. Eind maart gaan de deuren dan open voor de inwoners van de gemeente Almelo.

Werkgelegenheid

Met de realisatie van het nieuwe stadhuis heeft Bouwcombinatie Koopmans-J.P. van Eesteren de afgelopen tijd een groot aandeel geleverd aan de werkgelegenheid in de regio. Zowel bouwplaats-medewerkers als onderaannemers en leveranciers uit de omgeving van Almelo hebben hun steentje bijgedragen aan dit mooie project.

Duurzaamheid

Bij de bouw van het nieuwe stadhuis was duurzaamheid een van de belangrijke aandachtspunten. De gemeente Almelo heeft als doel gesteld om de BREEAM-excellent certificering voor het gebouw behalen. Er is kritisch gekeken naar onder meer energie-efficiëntie, maar ook naar gebruik van duurzame materialen en bijvoorbeeld hoe wordt omgegaan met afval en veiligheidsmaatregelen op de bouwplaats. Deze zaken worden na oplevering nog getoetst om de uiteindelijke certificering rond te maken.