Koopmans realiseert in Utrecht de eerste Nul-op-de-Meter appartementen

09 mei 2018

In de nieuwbouwwijk Hoge Weide in Utrecht gaat Koopmans Bouwgroep 65 Nul-op-de-Meter appartementen, 34  Nul-op-de-Meter eengezinswoningen en een energieneutraal buurthuis realiseren. Het zijn de eerste Nul-op-de-Meter appartementen die in Utrecht worden gebouwd. Donderdag 3 mei 2018 tekenden Marije Eleveld (directeur-bestuurder woningcorporatie Bo-Ex),  Jurriën Brombacher (directeur Utrechtse Vastgoed Organisatie van de gemeente Utrecht) en Hans Smit (directievoorzitter Koopmans Bouwgroep) de aannemingsovereenkomst voor dit project. De appartementen en eengezinswoningen zijn bestemd voor sociale verhuur. Het buurthuis wordt eigendom van de gemeente Utrecht.

Ondertekenaars v.l.n.r.: Jurriën Brombacher, Marije Eleveld en Hans Smit

Nul-op-de Meter en gasloos

Het begrip Nul-op-de-Meter is in de bouwbranche wel geland en het is inmiddels voor veel woningeigenaren vanzelfsprekend dat dit de toekomst heeft. Om in dit project Nul-op-de-Meter te realiseren komen er onder meer 1168 zonnepanelen op de daken van het appartementencomplex, de woningen en de bergingen van de woningen. Daarnaast worden dit gasloze woningen. Ze worden niet meer aangesloten op stadsverwarming of gasnetwerk maar voorzien van warmtepompen. Hiermee krijgt de wijk Hoge Weide straks een project met zeer duurzame woningen die volledig aan de huidige eisen van de tijd voldoen.

Samenwerking

Koopmans is zeer verheugd om dit project te mogen realiseren voor opdrachtgever woningcorporatie Bo-Ex. Samen met diverse adviseurs is er in bijna drie maanden tijd heel veel werk verzet om de ontwikkeling en het ontwerp voor elkaar te krijgen. Met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst werd die plezierige samenwerking nog eens goed onderstreept. In de zomer worden de bouwwerkzaamheden opgestart en het bouwterrein ingericht waarna Koopmans begint met de bouw van de woningen. Eind september volgen dan de appartementen en het energieneutrale buurthuis. De oplevering van het project staat gepland voor eind 2019.

Conceptwoningen

De 34 eengezinswoningen realiseert Koopmans volgens haar eigen woonconcept beterBASIShuis. Kenmerkend voor deze woningen is de betaalbare prijs en een korte bouwtijd. De woningen hebben een afwerkingsniveau wat goed aansluit bij de wensen van een woningcorporatie en zeer solide en flexibele plattegronden. Voor woningcorporaties zijn dit dan ook zeer aantrekkelijke woningen voor de sociale huursector.

Betaalbaar wonen

Wonen beter betaalbaar maken voor mensen die zijn aangewezen op de sociale huur, dat is één van de redenen waarom  woningcorporatie Bo-Ex de Nul-op-de-Meter woningen bouwt. Energiezuinige woningen, zonder gasaansluiting met zonnepanelen die genoeg energie opwekken voor het dagelijks energieverbruik. Bij een gemiddeld verbruik hebben de bewoners geen energierekening meer, waardoor hun woonlasten dalen.

Hoge Weide

De appartementen en woningen komen in de Utrechtse nieuwbouwwijk Hoge Weide. Hoge Weide bevat daarnaast een gevarieerd programma, waaronder kantoren, een school, een speeltuin en maatschappelijke voorzieningen. Deze wijk ligt op loopafstand van Leidsche Rijn Centrum en op fietsafstand van de binnenstad van Utrecht.