Koopmans ontvangt 36 scholieren tijdens Girlsday

09 apr 2018

Op 12 april 2018 brengen 36 meisjes van het Bonhoeffer College te Enschede een bezoek aan TBI-Onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meiden van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Bezoek kantoor

De 36 meiden worden ontvangen op het kantoor van Koopmans. Daar krijgen ze een interactieve presentatie over Koopmans als bedrijf en de vrouwen die bij Koopmans werkzaam zijn. Meiden denken vaak dat de bouw en techniek saai is, maar de vrouwen bij Koopmans bewijzen dat niets minder waar is!

Bezoek bouwplaats

Een bus brengt alle meiden vervolgens naar de bouwplaats van het project Nieuwe Es in Hengelo. Tijdens een rondleiding krijgen ze letterlijk een indruk wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van woningen. Daarnaast mogen de meiden zelf ook de handen uit de mouwen steken. Bij kinderboerderij Het Weusthag gaan zij hun eigen vogelhuisje in elkaar timmeren en versieren.

Girlsday 2018

Niet alleen in Enschede doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gaan meer dan 11.000 meiden aan de slag bij ruim 350 bèta, technische, en ICT bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de bouw- en technologiesector. VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2018 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.