Koopmans Bouwgroep & De Alliantie Ontwikkeling winnen Upcycle City Competitie

Koopmans Bouwgroep & De Alliantie Ontwikkeling winnen Upcycle City Competitie

10 okt 2022

Begin 2022 werden we uitgedaagd om innovatieve oplossingen te bedenken voor het realiseren van woningen in de bestaande stad. De gemeente Almere wil met deze competitie de circulaire economie aanjagen, nieuwe economische bedrijvigheid stimuleren en de woon- en leefkwaliteit in de stad verbeteren. Het doel is om met zo min mogelijk impact op het milieu een bijdrage te leveren aan voldoende woonruimte in Almere. 

Koopmans Bouwgroep B.V. heeft in samenwerking met De Alliantie Ontwikkeling de Competitie Upcycle City gewonnen (Pop-Up-Ally-R was de andere winnaar). Beide winnaars bieden een oplossing voor het realiseren van woonruimte in de bestaande stad. Daarbij kiezen we allebei voor extra woonlagen bovenop bestaande complexen of gebouwen: ‘optoppen’. In ons geval door middel van modules van hout. 

De winnaars gaan een samenwerking aan met de Gemeente Almere. We krijgen een cofinanciering vanuit het Fonds Verstedelijking Almere voor 25% van de opstartkosten. In het vervolgtraject geeft de gemeente Almere de samenwerking met Koopmans en De Alliantie verder vorm. 

Meer weten? Kijk op groenengezond.almere.nl/upcyclecitycompetitie 
Meer informatie over onze circulaire woningmodules vind je hier: gewoonhout.nl