De Vaart – Vierbeek College opgeleverd

09 apr 2015

Woensdag 8 april 2015 is de nieuwbouw van De Vaart – Vierbeek College in Oosterbeek officieel opgeleverd aan de opdrachtgever.

Proces Verbaal van Oplevering

Namens opdrachtgever De Onderwijsspecialisten tekende de heer Hennie Loeffen het Proces Verbaal van Oplevering en projectleider Gert Paul Bonhof plaatste namens Koopmans Bouwgroep de handtekening. Aansluitend overhandigden beide heren aan de heer Wim van Schaik, directeur Vierbeek College, de sleutels van het pand. Als kroon op het werk werd door een feestelijke taart aangesneden en brachten de aanwezigen een toost uit op de realisatie van dit geslaagde project.

Frisse school

Het karakteristieke gekromde gebouw, dat volledig past in de omgeving, is gerealiseerd volgens het concept 'Frisse school'. Duurzaam en klimatologisch afgestemd op de scholen. Het heeft een mos-sedumdak en een zongerichte oriëntatie. Er is gebruik gemaakt van fsc®-hout, lage temperatuur vloerverwarming en in het pand zijn hoogwaardige energiearme armaturen bevestigd. Dit zijn enkele duurzame kenmerken van deze 'Frisse school' in Oosterbeek, waar eind mei de leerlingen van De Vaart en het Vierbeek College hun intrek nemen.

Speciaal onderwijs

De bouw van deze 'Frisse school' is begonnen in april 2014. Nu, een jaar later, staat er een prachtige school die huisvesting biedt aan leerkrachten en leerlingen van de Vaart en het Vierbeek College. De school biedt lager en voortgezet speciaal onderwijs aan kinderen met gedragsproblematiek.