Casco renovatie kantorenpark Ten Thirty Amstelveen

11 feb 2015

Begin januari is Koopmans gestart met de casco renovatie van een deel van het Ten Thirty Kantorenpark te Amstelveen. Ten Thirty bestaat uit zeven geschakelde kantoorgebouwen met totaal ruim 47.000 m2 kantoorruimte. Koopmans verricht diverse bouwkundige werkzaamheden aan gebouw G met een brutovloeroppervlakte van 7.840 m2. TBI-onderneming Wolter & Dros realiseert de werktuigbouwkundige installaties.

We zullen de komende maanden het bestaande kantoorpand hoogwaardig renoveren en verduurzamen. Er komt onder meer een eigen vernieuwde entree en er wordt een glazen dak over het bestaande atrium geplaatst waardoor dit gebouw na renovatie is uitgebreid naar circa 9.000 m2 brutovloeroppervlakte.

Het complex is ontworpen door Alberts & Van Huut Architectenbureau, bekend om hun ‘organische architectuur'. Naast aparte vormen is het complex voorzien van binnentuinen met waterpartijen en wandelpaden. Alle ruimtes, van sanitaire groep tot conferentiezaal, maken integraal onderdeel uit van het totaalontwerp, zowel in vorm als in kleur- en materiaalgebruik. Het gehele complex deed voorheen dienst als hoofdkantoor van KPMG Nederland.

Belegger Commerz Real Investmentgesellschaft mbH (CRI) heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Atos voor circa 9.000 m2. Medio 2015 komt in het gemoderniseerde bouwdeel het nieuwe hoofdkantoor van Atos Benelux & The Nordics.