Bouwprojecten van Koopmans open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

25 apr 2016

Op zaterdag 4 juni organiseert Bouwend Nederland de Dag van de Bouw. Tijdens deze dag kunnen bezoekers een kijkje nemen op verschillende bouwterreinen door het hele land. Meer dan 100 bedrijven werken deze dag mee om hun bouwprojecten te laten zien. Tijdens de dag van de bouw zijn meer dan 200 locaties toegankelijk voor publiek. Koopmans Bouwgroep laat u op deze dag graag twee bijzondere nieuwbouwprojecten zien.

Waterfront Harderwijk

Waterfront Harderwijk is een fantastisch, langlopend project en absoluut de moeite waard om te bezoeken. Tijdens de Dag van de Bouw krijgt u een ´Blik op de toekomst van Waterfront`. U wordt over land en water meegenomen in een rondgang door dit unieke project. U ziet met eigen ogen wat er al gerealiseerd is, maar ook wat er allemaal nog staat te gebeuren op deze unieke locatie in Harderwijk.

Met Waterfront krijgt het centrum van Harderwijk weer een gezicht aan het water. Bedrijvigheid en industrie maken plaats voor wonen, winkelen en recreëren, op en rond het water. Totaal komen er 1.400 woningen, waarvan er inmiddels 31 zijn gerealiseerd en op dit moment 35 in aanbouw zijn. Er is een stadsstrand en een nieuwe jachthaven gerealiseerd. Alle disciplines van de bouw komen in dit project bij elkaar: Woningbouw, grond-, weg en waterbouw, land- en waterwinning, havenaanleg en bruggen die dit alles met elkaar verbindt.

Waterfront Harderwijk is een ontwikkeling van TBI-ondernemingen Synchroon en Koopmans in samenwerking met Boskalis Nederland en de gemeente Harderwijk. De medewerkers van deze organisaties zijn op 4 juni aanwezig om u mee te nemen door Waterfront Harderwijk!

Energy Academy Europe Groningen

Ook de Energy Adademy Europe is een bijzonder project, omdat het is gecertificeerd met de hoogste beoordeling op duurzaamheidsprestaties. Tijdens de Dag van de bouw bent u van harte uitgenodigd voor een rondleiding op het terrein, samen met een expert. We ontvangen u graag in de Bernoulliborg (gebouw naast de bouwlocatie) voor een informatiemarkt, lezingen en demonstraties.

Het gebouw bereikt de BREEAM Outstanding-klasse met de meeste punten op de energiebesparende maatregelen. Met deze hoogste BREEAM-certificering wordt voldaan aan bijzondere prestaties op het gebied van duurzaamheid. De lat ligt zelfs zo hoog dat er in Nederland geen gelijk onderwijsgebouw te vinden is!

Om de extreem duurzame energie-uitgangspunten te kunnen realiseren, krijgt het duurzame gebouw een bijzondere bouwvorm welke uit twee delen zal bestaan. Aan de noordzijde komen onderzoeksruimtes met laboratoria en aanverwante werkruimtes en aan de zuidkant bevinden zich werklandschappen, onderwijsruimten en een wintertuin! Daarnaast wordt er een groot zonnepanelendak gerealiseerd. Het gebouw krijgt met deze buitenkant een opvallend uiterlijk.

Op de Zernike Campus, dé onderwijscampus van Groningen, wordt de Energy Academy Europe gerealiseerd door Friso Bouwgroep en Koopmans Bouwgroep in samenwerking met technisch dienstverlener ENGIE.

Wilt u meer informatie over de Dag van de Bouw? Neem dan een kijkje op http://dagvandebouw.nl.