Bouw scholencluster ‘officieel’ van start

22 apr 2016

Tijdscapsule symbolisch ‘onder nieuw schoolgebouw’

Brummen – Met hulp van twee enthousiaste kinderen heeft onderwijswethouder Eef van Ooijen op vrijdagmiddag 22 april de starthandeling verricht voor de bouw van een nieuwe school aan de Meengatstraat in Brummen. Een prachtig nieuw schoolgebouw dat vanaf medio volgend jaar onderdak gaat bieden aan de leerlingen van de Oecumenische basisschool en Expeditie 24/7.

Samen met de leerlingen, leerkrachten en bestuurders van beide scholen, omwonenden en enkele andere genodigden werd de officiële starthandeling op het bouwterrein aan de Meengatstraat verricht. Van hoofduitvoerder Marco Smit van Koopmans kreeg wethouder Van Ooijen symbolisch een tijdscapsule aangereikt. Deze werd gevuld met een groot aantal werkstukken die kinderen van beide scholen hebben gemaakt. Elk werkstuk bevat de namen van de leerlingen van de betrokken klassen. Met behulp van een kraanwagen werd de tijdscapsule onder een vloerplaat geplaatst en symbolisch onder het schoolgebouw begraven. De tijdscapsule wordt pas weer in de verre toekomst opgegraven wanneer het schoolgebouw (ooit) weer wordt afgebroken. “Maar dat duurt nog heel erg lang,” liet wethouder Van Ooijen geruststellend weten. Beide scholen krijgen met de nieuwbouw de beschikking over een eigentijds gebouw met de faciliteiten die nodig zijn om in de komende jaren en decennia goed onderwijs te geven. De bouw is enkele weken geleden voortvarend gestart.

Op het moment van de starthandeling werd de begane grond vloer dichtgelegd en de komende weken worden de kalkzandsteenwanden gelijmd De school bestaat uit één bouwlaag en het gebouw is naar verwachting medio juli wind- en waterdicht, waarna met de afbouw kan worden gestart.