Bouw 65 woningen in Schalkhaar gestart

29 jan 2015

Op donderdag 29 januari 2015 is Koopmans Bouw officieel gestart met de realisatie van 65 woningen in het project Oer Hollands Wonen in Schalkhaar. De heer Frits Rorink, wethouder gemeente Deventer en de heer Hans Smit, directievoorzitter Koopmans, legden samen met enkele kopers een vloerplaat van een van de woningen.

Deze 65 woningen worden gerealiseerd in de wijk Douweler Leide. Dat is na Wijtenhorst de tweede wijk binnen het project Oer Hollands Wonen. Koopmans start op 29 januari met de bouw van 33 woningen, fase 1 en 2. Totaal komen er 48 twee-onder-een-kapwoningen, afgewisseld met 9 eengezinswoningen in diverse prijscategorie├źn. De verkoop gaat voorspoedig. Op dit moment zijn 45 van de 57 koopwoningen verkocht. Naar verwachting start de bouw van de overige koopwoningen in het voorjaar 2015. Naast de koopwoningen worden ook 8 huurwoningen ontwikkeld.

Koopmans Projecten verzorgt de complete gebiedsontwikkeling van Oer Hollands Wonen en doet dit in samenwerking met de gemeente Deventer. Gelet op de ervaringen met de verkoop en realisatie van de woningen in de eerste wijk, Wijtenhorst, blijkt dat het project Oer Hollands Wonen een succes is. Een mooie locatie in de gemeente Deventer en een grote diversiteit aan woningen in verschillende prijsklassen leveren hieraan een positieve bijdrage. Oer Hollands Wonen wordt een unieke woonwijk met een verrassend Hollands straatbeeld. Het totale project is in de loop van 2016 gereed.